Representanter från civilutskottet på besök i Järva

I onsdags (31/1) fick Fastighetsägare i Järva och Familjebostäder besök av fyra moderata politiker från Riksdagens civilutskott. De ville bland annat ta reda på hur Järvas lokala aktörer samverkar för att öka trygghet och trivsel.

Familjebostäders trygghetsstrateg Elin Sundqvist och områdesförvaltaren Marcela Serrano berättade om deras uppdrag som det största kommunala bostadsbolaget i Rinkeby, och vår verksamhetschef Karin Göransson presenterade Fastighetsägare i Järvas breda verksamhet.

Vi gick också en promenad längs Rinkebystråket för att se såväl goda exempel som utmaningar i utomhusmiljön. Vid Skårbygränd anslöt bland annat Igor Borg från Fastpartner AB (FPAR), och vi berättade tillsammans om det långsiktiga och framgångsrika samarbetet för att göra en farlig plats – där det tidigare ofta såldes både droger och vapen – tryggare och öppnare.

Från vänster: Vendela Magnell (M), David Josefsson (M), Karin Göransson (FiJ), Elin Sundqvist (Familjebostäder), Marcela Serrano (Familjebostäder) och Anna Vedin (M)