BID-nätverksträff

Förra veckan arrangerade Fastighetsägarna Stockholm årets andra BID-nätverksträff. Här träffas vi som är engagerad i BID-inspirerad samverkan både aktivt i en fastighetsägarförening eller i styrelsen för en förening.

Den här gången fick vi bland annat veta mer om den nya lagstiftningen som har arbetsnamnet ”kommuner mot brott”. Michael Frejd, samordnare brottsförebyggande arbete Länsstyrelsen Stockholm berättade om det utökade ansvar som kommuner nu kommer att få. Han pratade även om kommunen, polisen och fastighetsägarnas roll i det brottsförebyggande arbetet.

Frank Carlsson, LPO Sollentuna pratade om fastighetsägares roll och befogenheter i det brottsförebyggande arbetet. Några av oss känner Frank väl då han tidigare arbetat som en mycket engagerad områdespolis i Järva. Han berättade bland annat om samarbetet med Fastighetsägare i Järva, vikten av samarbete och brottsförebyggande förvaltning.

– Det är alltid positivt att lyssna på Frank och hans stora engagemang gällande polisen samverkan med fastighetsägare. Franks arbete har lett till goda resultat och stora fördelar för föreningen, säger Karin Göransson, verksamhetschef, Fastighetsägare i Järva.

Det var mycket god uppslutning vid mötet med representanter från Rågsveds Fastighetsägare , Gottsunda-Valsätra Fastighetsägare, BID Vivalla-Boglundsängen, Skärholmens Fastighetsägare, Vi är Valsta, Trygg i Märsta, Hässelby-Vällingby Fastighetsägare, Fastighetsägare i Järva, Samverkan i Huddinge, Bro Utveckling.