Hemmaplanen för ökad gemenskap och trygghet

Familjebostäder har skapat en samlingsplats för fritidsaktiviteter för att öka gemenskapen och tryggheten – Hemmaplanen i Rinkeby.

Detta är en utomhusaktivitetsplats där det finns möjlighet att spela beachvolleyboll, beachhandboll och beachfotboll eller gå en spännande hinderbana.

Igår invigdes Hemmaplanen med musik, tävlingar, fika och träning med instruktörer. Roger Dupé, Non-Violence Project, Dennis Wedin, styrelseordförande för Familjebostäder samt bostads- och fastighetsborgarråd och Jonas Schneider Familjebostäders vd klippte banden till den nya utomhusaktivitetesplatsen.

På plats fanns även en tolkning av konstverket Non-Violence, en skulptur formad som en knuten pistol. I höst inleder Familjebostäder och organisationen Non-Violence Project Scandinavia ett samarbete med Rinkebyskolan där eleverna i årskurs 7-9 får arbeta med frågor som rör konflikt, självkänsla och icke-våld.

Det var väldigt välorganiserat, en härlig stämning och många barnfamiljer på plats. Snyggt jobbat Familjebostäder!