Första spadtaget av nya bostadsområdet Kista Äng

Idag var vi med när första spadtaget av nya bostadsområdet Kista Äng togs.

Det innebär bland annat att ByggVesta uppför fastigheterna Valvik och Hestur med ca 470 nya bostäder i Kista Äng.

Detta är en del av ett stort stadsutvecklingsprojekt, som totalt omfattar 1 600 bostäder, skola, förskolor samt butiker och restauranger. Målet är en levande stadsdel som gör det möjligt för fler att bo i Kista, nära områdets många arbetsplatser och lärosäten.

Med vid invigningen var Dennis Wedin, Bostads- och fastighetsborgarråd Stockholms stad, Karin Ahlzén, Projektchef, Fokus Skärholmen och Kista-Järva, Exploateringskontoret, Stockholms stad, Johan Thomsson, VD Kista Limitless och Marcus Svensson VD ByggVesta Development.

Karin Ahlzén berättade om utvecklingen av Kista och Järva i stort. Hon berättade bland annat om tanken att skapa en förbindelse mellan Kista, Husby och Akalla.

Idag var vi med när första spadtaget av nya bostadsområdet Kista Äng togs.