Rinkeby – Världens torg i 50 år

I fredags var författaren Gunilla Lundgren på plats i Rinkeby. Hon har skrivit många böcker om Rinkeby genom åren och hade nu bokrelease med sin senaste bok ”Rinkeby – världens torg i 50 år” med anledning av just 50-årsjubileet.

Gunilla Lundgren
Gunilla Lundgren

Efter releasen på biblioteket hade Gunilla Lundgren hade ett samtal med några av de barn och ungdomar som medverkar i boken med egna historier, bilder och dikter.

Varje fredag mellan kl. 14.00 och 16.00 arrangeras aktiviteter på Skårbygränd och Rinkeby torg för att uppmärksamma att Rinkeby fyller 50 år i år. Finalfirandet sker på Rinkeby Torg den 6 november!

Rinkeby – Världens torg i 50 år, innehåller bidrag från barn, unga, fritidsledare, föräldrar, restaurangarbetare liksom från Rinkebybor som blivit skådespelare, författare och fotbollsspelare; texter och bilder av bland andra Özz Nûjen, Alexandra Pascalidou och Martin Mutumba finns med. Sammanlagt finns här texter på 20 språk. Tillsammans är detta en unik och berörande skildring av en stadsdel i ständig förvandling.

Tillsammans firar och uppmärksammar vi Rinkeby 50 år hela året: Stockholmshem, HSB Stockholm , Familjebostäder, Fastpartner, Svenska Bostäder, ByggVesta, Hyresgästföreningen, Rinkeby Folkets Hus, Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning och andra aktörer.

Bokrelease Rinkeby - Världens torg i 50 år

Bokrelease Rinkeby - Världens torg i 50 år