Fastighetsägare i Järva projektleder samverkan i Kista

Sedan en tid tillbaka har det funnits en efterfrågan på samordning kring stadsmiljön i Kista. Kista Science City AB vill gärna ha en samverkan kring att hålla rent och snyggt i stadsdelen, samt att få en möjlighet att lyfta frågor som rör den yttre miljön i ett effektivt forum.

Därför har nu Fastighetsägare i Järva, fastighetsägarna i Kista och Stockholms stad gått in i ett samarbete för att förbättra de miljömässiga förhållandena i Kista. Henrik Larsson från föreningen kommer att arbeta med projektet och har en gedigen erfarenhet samt goda kontakter med Stockholms stad.

Ett väl fungerande, tryggt och trivsamt Kista är viktigt i och med den snabba utvecklingen i stadsdelen. Det tillkommer nya aktörer i form av företag, fastighetsägare, samt alla de bostäder som är på väg att byggas.

– Bland annat måste olagliga gatupratare tas bort, trasiga kantstenar fixas till samt buskage och grönytor hållas efter bättre. För att få det att ske krävs bättre samverkan och tydligare styrning, säger Johan Ödmark, vd Kista Science City AB. (citat hämtat från pressreleasen gällande samarbetet)