Finalfirande Rinkeby 50 år!

Under året har firandet av Rinkeby 50 år pågått på olika sätt. Det har varit aktiviteter på torget på fredagar, boksignering av boken ”Rinkeby – Världens Torg i 50 år” skriven, tecknad och fotograferad av Rinkebybor i samarbete med Gunilla Lundgren, stadsvandringar, utställningar och mycket annat.

Lördagen den 6 november gick det stora finalfirandet av stapeln i strålande höstväder på Rinkeby Torg. Det bjöds på uppträdanden med bland annat musik, dans, trolleri, fanfarer och olika aktiviteter. Stämningen på torget var mycket god och många var där och firade. Dagen till lära hade en jubileumsbakelse dessutom tagits fram.

– Under planeringen med firandet har det varit roligt att se det engagemang som finns bland våra medlemmar och samarbetspartners, med många idéer och vinklar på hur vi kan uppmärksamma Rinkebys 50-årsjubileum. Att samarbetet även gett oss en grund för vidare samverkan i andra frågor är dessutom en god effekt av det arbete som pågått. Det var efterlängtat att efter en lång pandemi tillslut få träffa både samarbetspartners och Rinkebybor i ett så positivt sammanhang! Säger Linnea Eklöf, projektledare i Fastighetsägare i Järva.

Vi är så glada att vi fått vara en del i detta firande och samverkat tillsammans med Fastpartner, Svenska Bostäder, Familjebostäder, HSB Stockholm, Hyresgästföreningen , Polisen, Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning, Rinkeby Centrum, ByggVesta, Rinkeby Folkets Hus med flera.

Här hittar du mer information och länkar i samband med firadet av Rinkeby 50 år.
#rinkeby50år